Menetelmät

Balancing & Relaxing

BR-hoitoterapia on Maaret Markuksen kehittämä yhdistelmä eri hoitomuodoista ja pitkästä kokemuksesta. Siihen on kerätty parhaat tekniikat klassisesta hieronnasta, shiatsusta, akupainannasta ja erilaisista liikehoidoista. BR-hoitoterapia yhdistelee näitä asioita ilman, että hoidettava huomaa tekniikan vaihtuvan.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Keskeisintä hoitomenetelmässä on hoidettavan lihasten kuunteleminen. Mitä kireämmät lihakset ovat, sen hitaammalla temmolla hoitoa suoritetaan. Hoito ei yleensä satu ja on silti tehokasta. Rentouden ja lempeyden kautta saadaan parhaat hoitotulokset, koska silloin hoidettava voi nauttia hoitotapahtumasta, eikä vastusta jännittämällä lihaksia.

Menetelmä sopii hyvin tämän päivän kiireiselle ja stressaantuneelle ihmiselle. Hoito on hyvin kokonaisvaltainen ja rauhoittava.

Pitempiaikaisten ja voimakkaampien kiputilojen hoitoon käytetään tukena akupunktiota, joko painamalla pisteitä tai hoitamalla korvasta.

Menetelmä hierojan kannalta

BR-hoitoterapiaa suoritetaan laajoin ja luonnollisin liikkein ja näin ollen hierojan on mahdollista käyttää menetelmää vuodesta toiseen, rikkomatta itseään. Hierojan työ on hyvin vaativaa ja fyysistä, joten on tärkeää kiinnittää huomiota myös omaan jaksamiseen.

Koulutetut BR-hierojat:
RentouTan, Tanja Säkkilä, Oulu/Kuusamo, 0400667895
Hoitola Solivo, Sonja Törmänen, Livo, 0449996309
Hoitola Rosmariini, Kaarina Koskela, Kello, 0408355228
Hieroomo, Annika Kultalahti, Oulu, 0400494851
Valo Ilona, Elise Raitakallio, Oulu, 0504869940
Luontaishoitola Niitty, Päivi Kaski, Oulu, Talvikangas, 0415026842

 

Päänahan akupunktiohoidot

Hoitomuodon kouluttajana toimii PhD. Suzanne Robidoux. Hän on virallisen vahvistuksen saanut arvostettu akupunktuurikko Kanadassa, USA:ssa ja Kiinassa. Suzanne on asunut Pekingissä 20 vuotta ja tehnyt paljon kliinistä tutkimustyötä. Hän on tutkinut esimerkiksi masennuksen nykyaikaisia ja klassisia hoitomenetelmiä Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa usean vuoden ajan.

Suomessa Suzanne kävi kouluttamassa syksyllä 2014. Maaret soveltaa Suzannen oppeja ainoana akupunktiohoitajana Pohjois-Suomessa.

Kiinassa sairaaloissa pään akupunktuuri kuuluu hoitoon aina neurologisissa hoidoissa, muun lääketieteellisen hoidon lisäksi.

Mihin päänahan akupunktio auttaa?

Päänahka-akupunktuurilla voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti erilaisia neurologisista sairauksista johtuvia oireita kuten muistihäiriöitä, masentuneisuutta, ahdistuneisuutta, tinnitusta.

Hoito sopii hyvin myös niille, jotka haluavat lievitystä stressiin. Silloin toteutetaan niin sanottu onnellisuushoito. Hoito on kivuton ja ennen kaikkea turvallinen.

Kosmeettinen akupunktio

Ikääntyminen saa aikaan muutoksia solujen toiminnassa kaikkialla kehossa, myös kasvojen iholla. Kollageenin ja elastiinin tuotanto heikkenee, jolloin ihon kimmoisuus vähenee ja uurteet tulevat selkeämmiksi. Esimerkiksi stressi, huono uni sekä ruoansulatushäiriöt lisäävät kudosten vanhenemista ja kasvojen juonteita.

Kauneusakupunktiolla eli kosmeettisella akupunktiolla näihin tapahtumiin on mahdollista vaikuttaa turvallisesti ja ilman haittavaikutuksia. AcuRegen –menetelmää käyttävät terapeutit ovat kokeneita ammattilaisia ja käyneet siihen erikoiskurssin. Maaret on päivittänyt tietonsa syksyllä 2020 ohjaajansa ja Aguregen -menetelmän Amanda Shaylen kanssa. Tulokset ovat hämmästyttäviä! Uuden koulutuksen myötä hoitovalikoimaan tulee vuoden 2021 alusta mikroneulaus ja LED-valohoito.

Mitä kosmeettinen akupunktio saa aikaan?

Hoito lisää aineenvaihduntaa kasvojen alueella ja elvyttää heikentynyttä kollageenin ja elastiinin muodostusta. Syvät ja näkyvät rypyt madaltuvat, ihon kimmoisuus paranee, sävy raikastuu ja turvotus vähenee.

Hoidosta on apua pigmenttimuutosten, maksaläiskien, aknen, couperosan, tummien silmänalusten ja laajentuneiden ihohuokosten hoitoon.

Usein saadaan aikaan myös muita positiivisia vaikutuksia, kuten parempi unenlaatu, rentoutuneempi olo ja mahdollisia kipuja vähemmäksi.

Alla olevasta kuvaparista näet hoidon vaikutuksen. Kuvista on käsitelty vain väritasapainoa. Kuva aukeaa suurempana uudelle välilehdelle, kun klikkaat sitä.

 

kosmeettinen akupunktio

Kuvassa: Asiakas ennen hoitoa (vas.) ja viiden hoitokerran jälkeen (oik.)

Mitä hoidossa tapahtuu?

Ensikäynnillä asiakas haastatellaan ja hoito suunnitellaan yksilöllisesti tarpeen mukaan. Aluksi kasvot puhdistetaan ja suoritetaan rentouttava kasvohieronta, joka valmistaa ihoa neulahoitoa varten. Itse neulahoidossa terapeutti valitsee paikallisia pisteitä kasvoilta sekä akupisteitä meridiaaneilta koko kehon alueelta. Tavoitteena on tasapainottaa sisäelinten keskinäisiä suhteita, verenkierron ja nesteiden virtaamista sekä parantaa ravinteiden imeytymistä ja kuona-aineiden poistumista.

Hoidossa käytetään ohuita kertakäyttöisiä erikoisneuloja ja erityisesti tähän hoitomuotoon kehitettyjä pieniä neuloja, joten hoito on miellyttävä ja lähes kivutonta. Neulan pistäminen ihoon saattaa hiukan nipistää.

Kuinka monesti hoidossa kannattaa käydä?

Hoitosarjaksi suositellaan 6-12 kertaa, siten että hoito toteutaan kerran tai kahdesti viikossa. Ylläpitohoidot toteutetaan 1-3 kuukauden välein. Tuloksia voidaan odottaa vähintään 6 kerran jälkeen. Tämä on mahdollista solusyklin ja ihon asteittaisen uusiutumisen vuoksi. Akupunktion avulla uusiutuneiden solujen pääseminen ihon pintaan kestää 2-3 kuukautta.

Kenelle kosmeettinen akupunktio ei sovi?

Raskaana oleville, verenvuotosairauksista tai vakavista psyykkisistä sairauksista kärsiville tai muille, joille akupunktio ei sovi kuten sydäntahdistinpotilaille.